Thursday, December 3, 2009

Alif di Musim Cuti Sekolah....

Kisah alif di musim cuti sekolah. Klu musim sekolah Pukul 9.30 mlm dah kena tidur, pukul 7pg dah kejut dah anak teruna ni bgn untuk mandi, bersiap2 ke sekolah n bersarapan. Berbeza pula di musim cuti panjang begini. Sengaja dibiarkan dia tidur lewat sbb nak tgk kartun di astro ceria.. bg chance la kononnye.. Pg2 sebelum menuju ke Kampus Alam alif akan di kendong abah nye ke dlm kereta sbb masih tidur.. sampai di rmh Tok Cik Nab nye sekali lg abah mendukung anak jantannye dan dia sambung tidur. Gitu la rutin pagi alif.

Alif dlm perjalanan ke rmh tokcik

Setelah waktu pulang dr rmh Tok Cik Nab dia pasti nak main game.

Dah lama dia mintak belikan tv game utk dia. Sengaja dilewat2 kan sebab nak tunggu birthday dia 27 December ni. Tapi akhirnya impian dia terlaksana lebih awal dari tarikh itu. Abg sepupu dia Cik Tan telah menghadiahkan game ni kat dia awal sebulan dr tarikh birthday. Ok gak la kan boleh ummi belikan hadiah lain plak. Apapun thanks to Cik Tan.

Tp alif kena ikut peraturan klu nak main game. Kena dengar ckp ummi..... kena rajin belajar... gitu la.. tp susah gak la nak ajar anak yg sorang ni...


Adk dlm perjalanan ke rmh tokcik

**Ps : dah jd emak ni br terasa betapa besarnya pengorbanan mak waktu membesar dan mendidik kita dulu

2 comments:

tulip comel said...

emm...dh dpt games ekk, lps nie jgn jadi hantu games mcm Aiman & Amirul...blik je dari sek terus mintak nak main games.

ina hamid said...

ye la k.su.. ni pun apa kurangnya. Mula2 main kat hs. Ni dah main kat tv. Kdg2 kat komputer. Tp skrg ni masih terkawal la...