Friday, July 10, 2009

Welcome Back...

Setelah dua bulan merehatkan diri... Hr ni aku mula berjinak2 kembali dgn benda2 yg aku tinggalkan sebelum ni. Nak kongsi story kelahiran baby Nurrdhia Balqis.
11.05.09 jam 11.43 mlm aku selamat melahirkan seorg bayi perempuan. Aku bahagia sgt setelah bergelut merperjuangkan dua nyawa. Syukur Ya Allah, doaku dimakbulkan. Segalanya berjalan lancar. Bayi seberat 3.15kg telah pun dilahirkan. Sebaik keluarnya anakku segala keperitan berakhir.
12.05.09 jam 1.++pg aku dimasukkan ke wad. Malam pertama aku bersama anak kedua aku. Malam tu aku tak dpt tidur nyenyak walaupun ubat penahan sakit masih melalikan aku. Ini kerana aku asyik terdengar nafas anak aku seperti sukar seolah2 tersangkut2. Aku risau sgt, mujur loceng di hujung katil berfungsi. Aku panggil nurse yg bertugas. Dia kata biasa, bagi bayi menyusu sekerap yg mungkin supaya dia menelan benda2 yg tersangkut tu. Aku rimas sgt dengar bunyi2 tu. Keesokan pg nya aku cuba beritahu dr yg melawat. Dia pun kata biasa sebab masa lepas melahirkan diorg sedut benda kotor tak abis kat baby. Dia kata nanti ok.
Dlm pukul 10 pg baby dah berak n kencing. Kui 12 lebih nurse bg tau aku dah boleh blk ke rmh. Besstttt bangat.....

Balqis 23 hari
Balqis 32 hari
Balqis 33 hari
Balqis 47 hari
Balqis 47 hari

5 comments:

Mummy Faridah said...

Baru tgk baby baru dia.. :) Muko ayah dia jugak ye dak?.. Nama sedaaaap.... Dulu masa nak pilih nama Syifa', ada gak boh Puteri Balqis dlm list. :)

ina hamid said...

ye ke mcm ayah dia??? Entah, yg pasti mcm abang dia. Sebelum buh Nurrdhia Balqis, nak Buh Nurrdhia Zahra.. Ehehehe,

Mummy Faridah said...

Kesimpulannya, nama baby, zahra, balqis mmg tgh top skrng. Bibi pun kata nak boh nama anak Zahra- aisya zahra kott.. nama anak yon pun, tp dia zara kot.. lebey kurang la... Zara pun tgh femes gak skrng, lagi Alesya- dulu dlm list Syifa jgk, tgk2 erra fazira boh nama tue

All about my Life... said...

montelnya..cepat besaq...

Kembara Sang Musafir... said...

wahh comelnya balqis...macam mama dia lah..